طراحی پارکینگ ویلایی، اصول و ضوابط خاصی دارد که یکی از آنها، در نظر گرفتن فضای کافی برای دور زدن ماشین است. همچنین باید فاصله بین ماشینها، در نظر گرفته شود تا مشکلی در هنگام پارک کردن ماشینها و خارج کردن آنها از محل پارک رخ ندهد. علاوهبر ضوابط مهم برای گردش رمپ و فاصله ماشینها، باید نکات مهم دیگری از جمله ارتفاع سقف، نوع متریال و قوانین شهرداری در نظر گرفته شود.
اگر نیاز به بررسی و آگاهی از اصول دقیق طراحی پارکینگ خانه ویلایی دارید، به مطالعه این مقاله ادامه دهید؛ زیرا بهصورت دقیق و کامل با اصول طراحی پارکینگ ویلایی آشنا خواهید شد.
نکات مهم در طراحی پارکینگ خانه ویلایی؛ از ضوابط شهرداری تا ارتفاع سقف
برای طراحی پارکینگ ویلایی، در قدم اول باید نسبت به متراژ پارکینگ، تعداد خودروها در نظر گرفته شود. همچنین براساس قواعد و ضوابط شهرداری برای طرح پارکینگ ویلایی، در طراحی پارکینگ باید تعداد پارکینگهای غیر درگیر برای ساختمان تامین شود. همچنین سایر مواردی که در ادامه بررسی کردهایم، برای طراحی پارکینگ ویلایی بسیار مهم هستند:
- ابعاد پارکینگ باید استاندارد باشد و هر خودرو بدون برخورد با سایر ماشینها، فضای کافی برای گردش را داشته باشد.
- در ورودی پارکینگ باید عرض و ارتفاع مناسبی برای عبور ماشینها داشته باشد.
- در نظر گرفتن ارتفاع پارکینگ تا حداقل ارتفاع مجاز اختصاص داده شود.
- انتخاب مکانیزم باز و بسته شدن نسبت به فضای پارکینگ در نظر گرفته شود.
- متریال با کیفیت و ضد لغزش برای کف پارکینگ استفاده شود.
- تاسیسات نورپردازی و لولهکشیها در سقف مخفی شده باشند.
- کنتور گاز، برق و جعبه آتش نشانی در محل و تعداد مناسب نسبت به محل پارک ماشینها قرار گرفته باشند.
علاوهبر این، مهم است که اصول زیباسازی و ایجاد جلوه بصری در طراحی پارکینگ نسبت به ساختمان در نظر گرفته شود. البته در خانههای ویلایی که امکان ساخت پارکینگ معمولی وجود ندارد، از پارکینگ مکانیزه ستونی مسکونی برای پارک کردن 2 الی 4 ماشین استفاده میشود.
انواع پارکینگ خانههای ویلایی؛ اصول طراحی پارکینگ سنتی و مدرن
انواع پارکینگهای خانههای ویلایی، به سه مدل فضای باز، پیشساخته و چادری تقسیم میشوند. انتخاب پلان طراحی پارکینگ خانه ویلایی نسبت به متراژ موردنظر و تعداد ماشینها در نظر گرفته میشود و پلانهای چند ضلعی، مهمترین نوع پلان برای طراحی پارکینگ خانه ویلایی هستند.
البته که نهتنها برای خانههای ویلایی، بلکه بهصورت کلی مهم است متراژ نسبت به تعداد خودروها، نحوه گردش رمپ و فاصله بین هر خودرو در نظر گرفته شود. برای مثال در پارکینگ پاساژها، این بخشها به دقت بررسی میشوند تا از ایجاد اختلال در ساعتهای شلوغی جلوگیری شود. همچنین راهکار دیگری که مانع ایجاد ترافیک میشود، استفاده از سیستم پارکینگ هوشمند برای ذخیره شماره پلاکها است.
پارکینگهای فضای باز؛ با استفاده از حیاط خانههای ویلایی
در خانههای ویلایی فضایی بهعنوان حیاط وجود دارد که بخشی از این فضا بهعنوان پارکینگ در نظر گرفته میشود. پارکینگهای فضای باز جلوه بصری خاصی ندارند و حریم آنها دیوارهای حیاط خانه است. همچنین اگر خانه ویلایی دو طبقه است، توصیه میشود از پارکینگ مکانیزه مسکونی در مدل ستونی استفاده شود. این مدل از پارکینگها طبقاتی هستند و فضایی برای پارک کردن 2 الی 4 ماشین فراهم میکنند.
پارکینگهای پیش ساخته؛ مجهز به محافظ سقف
پارکینگهای پیش ساخته، سازههای آمادهای هستند که با بتن پیش ساخته تولید میشوند. سپس به محل پروژه منتقل و اجرا میشوند. تنوع پارکینگهای بتنی پیش ساخته بسیار بالاست و بر اساس نیاز کاربران، میتوان آن را شخصی سازی کرد.
همچنین ابعاد پارکینگ پیش ساخته برای طرح پارکینگ ویلایی نسبت به متراژ قابل تغییر است. البته در این زمان باید حتما ضوابط پارکینگ در حیاط در نظر گرفته شود تا طبق قوانین و ضوابط پارکینگ در حیاط باشد.
سازههای چادری؛ راهحلی ساده برای طراحی پارکینگ خانه ویلایی
سازههای چادری نیز جزو انواع پارکینگ پیش ساخته هستند؛ اما طراحی سادهتری دارند. این پارکینگها چارچوب محکمی دارند و بخش سقف با پارچه ضد آب پوشیده شده است. این پارچه بهگونهای است که در برابر نور خورشید نیز مقاومت کافی را دارد و پوسیده نمیشود..
طراحی پارکینگ خانه ویلایی؛ نسبت به متراژ خانه انجام میشود
در این مقاله به بررسی شرایط و ضوابط طراحی پارکینگ خانه ویلایی پرداختیم و مهمترین نکات برای ساخت پارکینگ خانه ویلایی را بررسی کردیم. همچنین انواع پارکینگ خانه ویلایی را که شامل مدلهای پیش ساخته و مکانیزه ستونی مسکونی میشوند را معرفی کردیم. بهاینترتیب میتوانید طرح پارکینگ ویلایی را نسبت به متراژ و گردش رمپها در نظر بگیرید. شما چه نکته دیگری برای طراحی پارکینگ خانه ویلایی میدانید؟ در صورت تمایل نکات و تجربیات خود را از طریق کامنتهای همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.