رمپ پارکینگ چیست؟ معرفی انواع رمپ پارکینگ مسکونی و غیر مسکونی

هنگامی که قصد وارد شدن به یک پارکینگ مسکونی یا غیر مسکونی را داشته باشید، با سراشیبی مواجه خواهید شد. این سراشیبی که دو سطح غیر همسطح را برای عبور و مرور به یکدیگر متصل می‌کند، رمپ نام دارد. رمپ‌ها انواع مختلفی دارند که برای طراحی هرکدام از آن‌ها، باید نکات مهمی در نظر گرفته شود تا طراحی رمپ به بهترین شکل ممکن انجام شود.

برای آشنایی بیشتر با انواع رمپ پارکینگ، فقط کافی است چند دقیقه از وقت خود را به این مقاله اختصاص دهید تا با رمپ‌های آدم‌رو، ماشین‌رو و مخصوص معلولین آشنا شوید.

شیب رمپ؛ برای اتصال دو سطح غیر هم‌سطح در پارکینگ

رمپ پارکینگ که در معماری با عنوان شیب‌راهه شناخته می‌شود، دو بخش غیرهمسطح را به یکدیگر متصل می‌کند. برای جلوگیری از سرخوردن ماشین‌ها هنگام عبور از روی رمپ، سطح رمپ‌ها بریدگی‌های عاج‌دار در فاصله 2 سانتی‌متری دارد. این بریدگی‌ها با افزایش اصطکاک و هدایت مسیر آب، خطر عبور از روی رمپ را کاهش می‌دهند.

هنگام ساخت رمپ پارکینگ، باید شیب و عرض رمپ دقیقا طبق استانداردها باشد. توجه داشته باشید عرض استاندارد در پارکینگ‌های یک طرفه سه متر و در پارکینگ‌های دو طرفه 6 متر است. هم‌چنین هنگام ساخت رمپ، شیب نباید بیشتر از 15 درجه باشد؛ زیرا مشکلاتی مانند لیز خوردن رخ می‌دهد. در نهایت ابعاد پارکینگ ماشین نیز باید نسبت به فضای در اختیار به‌گونه‌ای تنظیم شود که هر ماشین به‌راحتی امکان دور زدن را داشته باشد.

انواع رمپ مسکونی در ساختمان‌های مجهز به پارکینگ

انواع رمپ پارکینگ در پلان شامل رمپ ماشین‌رو، آدم‌رو و رمپ مخصوص معلولین می‌شود. هرکدام از این رمپ‌ها طبق اصول خاصی طراحی می‌شوند تا با نیاز کاربران سازگاری داشته باشد. در برخی موارد که فضای کافی برای اجرای پارکینگ با رمپ نیست، پارکینگ پازلی اجرا می‌شود که در هر ماژول 5 الی 21 ماشین جا می‌گیرد. در ادامه به بررسی انواع رمپ و اصول طراحی آن‌ها می‌پردازیم.

رمپ‌های آدم‌رو؛ برای پاساژ‌ها و پارکینگ‌های طبقاتی

در بانک‌ها، اداره‌ها و مکان‌هایی که رفت و آمد بسیاری وجود دارد، علاوه‌بر پله، رمپ آدم‌رو نیز در نظر گرفته می‌شود. حداکثر شیب برای رمپ آدم‌رو 12.5 درجه است که بیشتر از این مقدار باعث زمین خوردن افراد خواهد شد. حداقل عرض برای رمپ آدم‌رو 100 سانتی‌متر، ابعاد پاگرد رمپ ۱۵۰ × ۱۵۰ سانتی‌متر و فاصله بین دو پاگرد نباید بیش از 9 متر باشد.

رمپ ماشین‌رو باید زاویه استاندارد داشته باشد

رمپ ماشین یکی از رایج‌ترین مدل‌های رمپ است که برای پارکینگ‌ها ساخته می‌شود. حداکثر شیب برای رمپ ماشین‌رو باید 15 درجه باشد. فضای پیچش استاندارد برای اتومبیل نیز 5*5 متر است. در پاسخ به سوال «رمپ پارکینگ چیست» باید گفت رمپ ماشین رو پارکینگ دو سطح غیر همسان را به یکدیگر متصل می‌کند. در برخی از مراکز خرید به‌دلیل کمبود فضا برای ساخت پارکینگ و رمپ استاندارد از پارکینگ روتاری و دیگر مدل های پارکینگ‌ مکانیزه استفاده می‌شود که ظرفیت‌های متنوعی دارند و متناسب با کاربری، طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند.

رمپ مخصوص معلولین؛ در پیاده‌روها و مکان‌های عمومی

رمپ‌های معلولین برای تسهیل عبور و مرور معلولین در پیاده‌روها و مکان‌های عمومی طراحی شده است. حداقل شیب برای این رمپ 8 درجه است و ابعاد پاگرد بین دو شیب باید 150*150 سانتی‌متر باشد. هم‌چنین طول مجاز رمپ بدون در نظر گرفتن پاگرد، برابر با 9 ‌متر است. با رعایت این نکات می‌توان رمپ مخصوص معلولین را طراحی کرد. سطح این رمپ‌ها نیز صاف است تا عبور و مرور معلولین راحت‌تر شود.

بررسی رمپ غیر مسکونی؛ برای پارکینگ‌های عمومی و مجتمع‌های تجاری

رمپ پارکینگ برای مجتمع‌های تجاری، با عنوان رمپ غیرمسکونی شناخته می‌شود. رمپ‌های غیرمسکونی نیز نسبت به ابعاد محیط و تعداد طبقات پارکینگ متغیر است. اما در حالت کلی انواع رمپ پارکینگ در پلان در مدل‌های گرد طراحی می‌شوند.

البته باتوجه‌به حضور پارکینگ‌های مکانیزه، در فضاهای کوچک دیگر نیازی به طراحی رمپ پارکینگ نیست و از پارکینگ‌های مکانیزه مجهز به اطفاء حریق استفاده می‌شود. برای بررسی قیمت پارکینگ مکانیزه نسبت به نوع طبقات و ظرفیت هر ماژول، فقط کافی است نگاهی به محصولات اپتیم داشته باشید.

رمپ پارکینگ؛ یک سطح شیب‌دار برای دسترسی به پارکینگ

در این مقاله به بررسی رمپ پارکینگ در مدل‌های مسکونی و غیر مسکونی پرداختیم. رمپ‌های آدم‌رو، ماشین‌رو و مخصوص معلولین انواع رمپ هستند. طراحی رمپ پارکینگ مسکونی باید دقیقا طبق اصول و ضوابط باشد تا مشکلی در هنگام پارک کردن ماشین‌ها رخ ندهد. البته که انواع سنگ رمپ پارکینگ نیز باید با دقت انتخاب شود تا باعث سر خوردن ماشین‌ها یا تجمع زباله‌ها و آب باران نشود. شما چه اطلاعات دیگری  در مورد انواع رمپ پارکینگ دارید؟ شما می‌توانید از طریق کامنت‌های همین مقاله نظر خود را با ما و سایر خوانندگان اشتراک بگذارید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *