چگونه از انتقال خودرو به «پارکینگ» جلوگیری کنیم؟

اگر مشاهده کردید که پلیس در حال بارگیری خودروی شما بر روی جرثقیل یا حتی در حال حمل آن توسط جرثقیل به پارکینگ است، می‌توانید با ارائه مدارک مالکیتی و هویتی، از مأمور راهنمایی و رانندگی درخواست کنید تا اتومبیل‌تان را به شما تحویل دهند.

جلوگیری از انتقال خودرو به پارکینگ

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که اتومبیل‌تان به دلایلی مانند توقف در محدوده پارک ممنوع، سد معبر، پارک دوبل و … با جرثقیل حمل و به پارکینگ منتقل شده است.

همانطور که احتمالا می‌دانید، جهت ترخیص خودرو‌های توقیفی، ابتدا باید تمامی عوارض دولتی و شهرداری و خلافی خودرو تسویه شود و پس از حضور در کلاس‌های بازآموزی مراکز ترخیص خودرو، هزینه جرثقیل به شرکت پیمانکار پرداخت و بعد از دریافت نامه ترخیص و تحویل آن به پارکینگ و تسویه تعرفه پارکینگ، خودرو آزاد شود.

توقیف خودرو از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی با استناد به ماده ۱۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی صورت می‌گیرد. مطابق این ماده، «در مواردی که طبق این قانون انتقال وسیله نقلیه ضرورت داشته باشد، وسیله نقلیه با استفاده از وسایل مطمئنه که برای این کار معمول است، حسب مورد به نزدیک‌ترین توقفگاه یا مقر انتظامی یا راهنمایی و رانندگی مربوط یا تعمیرگاه انتقال می‌یابد. هزینه‌های حمل و نقل و توقف وسیله نقلیه که توسط بخش خصوصی وصول می‌شود حسب مورد به عهده متخلف، مالک، متصرف یا قائم‌مقام قانونی آنان خواهد بود. هزینه‌های یاد شده برابر تعرفه‌هایی است که به پیشنهاد وزارت کشور به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید».

اما این قانون یک تبصره کلیدی دارد که بسیاری از شهروندان از آن بی‌خبرند و متأسفانه تعدادی از مأموران راهنمایی و رانندگی هم نسبت به اجرای آن بی‌اعتنا هستند!

مطابق تبصره ۲ ماده 13 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، «در کلیه موارد، اگر قبل از حمل یا در حین حمل خودرو، مالک آن حاضر شود و تقاضای تحویل خودرو را نماید، مأموران مکلفند ضمن صدور قبض جریمه، خودرو را به وی تحویل نمایند».

بر اساس این تبصره، اگر مشاهده کردید که خودروی شما در حال بارگیری توسط جرثقیل یا حتی در حال حمل توسط جرثقیل به پارکینگ است، می‌توانید با ارائه مدارک مالکیتی و هویتی، از مأمور راهنمایی و رانندگی درخواست کنید تا اتومبیل‌تان را به شما تحویل دهند و این تکلیفی است که قانون تعیین کرده است. همچنین طبق این تبصره مهم، در صورت تحویل خودرو در این شرایطی که عنوان شد، نباید وجهی به‌ عنوان هزینه بالابر و جرثقیل از شما مطالبه شود.

این آزادسازی خودرو شامل خودرو‌هایی که به اتهام و جرم حمل قاچاق توقیف شوند، نیست؛ قانون تصریح دارد در صورتی که در اتومبیل، مشروبات الکلی بالای ۲۰ لیتر یا موادمخدر وجود داشته باشد، پلیس ملزم به توقیف وسیله نقلیه است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Twitter

مطالب پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *